Se on muuten huomenna, perjantaina 10.4.2015.

Sitten alkaa lääkitys. Pistäminen.

ja sitä jatketaan sitten hautaan saakka, ellei lääketeollisuus keksi parannusta MS-taudille.

Lääkärit jaksaa toitottaa, että MS-taudin hoito on kehittynyt huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana ja että lääkkeet kehittyy koko ajan. Eniten mua vain hämää se, että lääkärit ei puhu siitä mitä minä voisin tehdä taudin hidastamiseksi. Vähän sellainen olo, että odotteleppas siinä, kun joku tulee ja pelastaa sut kaikesta tästä paskasta. Joku sanois, että roikkuu löysässä hirressä. Ehkä rankka kielikuva, mutta osuvin.

Siinä se paketti jo odottaa valmiina jääkaapissa. Muistuttamassa tulevaisuudesta. Puistattaa joka kerta kun oven jääkaapille menen. Tästähän sai vielä hyvän dietinkin kaupan päälle, kun ei tee mieli mennä aukomaan ovea. hekoheko.

2%20l%C3%A4%C3%A4kkeet%20j%C3%A4%C3%A4ka

Tuon paketin tilalle tulee kyllä sellainen injektori (vaimikäseon), millä lääke pistetään, mutta joka tapauksessa. En ehkä vielä käsitä tilannetta, koska on sellainen tunne, että tuo paketti on vain säilytyksessä meidän jääkaapissa. Ei se oo mun. Vai onko sittenkin? Siinä on mun nimi.

Saattais muuten jäädä lääkkeet ostamatta mikäli ne joutuisi omasta kukkarosta kustantamaan. Tuo aloituspakkaus, jossa on vissiin neljän viikon annos, maksaisi ilman Kelan korvauksia lähes 600€.  Kiitos hyvinvointivaltiolle, ja rakkaille veronmaksajille, maksoin tuosta paketista 3€.

Kaiken tämän kunniaksi Kelalta saapui tänään uusi Kelakortti, mihin oon taakse raapusteltu tiedot:

YE 109 157 (=MS-tauti, Interferoni beeta ja glatirameeriasetaatti rajoitettu erityiskorvaus)
OK 303 (=Dimetyylifumaraatti, interferoni beeta, glatirameeriasetaatti ja teriflunomidi rajoitettu peruskorvaus)

ja päivämäärät, että lääkekorvaus on myönnetty 03/2018 saakka. Kukahan nuokin muistaa uusia, koska niistä ei kuulemma erikseen muistutella....?