Tai ei ainakaan niin paljon mitä mää sitä työpäivän aikana kitaani kaadan nykyään.

Oon aina tiedostanut olevani herkkä kofeiinille ja muille piristäville aineille, kuten tauriinille ja guaranalle. Ikinä en ole juonut ensimmäistäkään tölkkiä energiajuomaa, saisin varmaan sydärin (enkä edes tykkää niiden mausta). Nämä kolme ainetta tekee sen, että mikäli esim. juon enemmän kuin kaksi kuppillista kahvia päivässä, niin sydän alkaa tykyttämään, pää on ylivirittynyt ja keskittyminen on surkeaa. Musta tulee levoton Duracell-pupu! Hetkeäkään en osaa olla aloittani ja rauhoittua.  Karmea olo, mutta silti mää vaan kaadan sitä kahvia lisää kuppiin, koska se on niin hyvää! On se ihminen pöljä.

Oon ostanut kotiin kofeiinitonta kahvia, mutta ei se maistu oikein samalle mitä aito kahvi. Enkä oikeastaan juo kahvia sen piristävän vaikutuksen vuoksi, vaan juurikin maun vuoksi. Mikään ei oo niin hyvää, kuin ruuan päälle ryystää kunnon kahvit! Mielellään kermalla tai täysmaidolla :D

Mikäli haluan aiheuttaa itselleni fyysistä ahdistusta ja paniikin, juon kahvia. Tyhmä oon, tiedän. Tiedän myös, että erityisherkkyys on sellainen joka ei tykkää kofeiinista.

Aikoinaan opettelin kahvista eroon ja olo oli silloin ihan kiva. En ainakaan muista, että olisin saanut tuommoisia tunnetiloja aikaiseksi mustaa teetä juomalla. Muistan, että pää oli viikon ajan kipeä, eli koukkuun siihen kofeiiniinkiin jää. Luin myös jostain, että koska kofeiini pistää pissattamaan, niin sen vuoksi elimistöstä huuhtoutuu herkästi pois B-vitamiinia. Ja minä tarvitsisin ne B-vitamiinit tän MS:n vuoksi.

Luin myös, että kofeiini vaikuttaa jotenkin serotoniinin tuotantoon. Tuo serotoniini on myös sellainen jota tarvitsen, se ehkäisee masennusta.

Tuon linkin takana on aika monta hyvää syytä lopettaa kahvin juonti: http://www.tohtori.fi/?page=4031888&id=7806006
Eniten säikäytti tuo kohta, että kofeiini vaikuttaa lisämunuaisten toimintaan ja sitä kautta seksuaaliseen halukkuuteen sekä kilpirauhasen toimintaan. Aika pelottavaa.

kahviaa.jpg